Akuttandvård i Odenplan för dig som åkt på däng

29 april 2022 Lily Hansen
Akuttandvård odenplan

editorial

Du är inte ensam om att ha åkt på stryk i kön till Tranan. Det är kanske inte helt vanligt att Tranans gäster pucklar på varandra, men mitt inne i city hänger en del mindre nogräknade element. Och några av dem verkar ha siktat in sig på Vasastans lite mer bemedlade krogpublik. Synd bara att den där tjottablängaren tog så illa att en tand föll ut.

Men få ingen panik, utan be barpersonalen på Tranan om ett glas mjölk och lägg ned tanden i glaset. (Lägg den absolut inte i vatten! Då kommer den skadas.) Med tanke på att White Russian blivit en trenddrink bland Vasastans hipsters finns det självklart många liter mjölk i kylen på Tranan. Tillgången är det inget fel på. 

Om du vill hålla humöret uppe kan du försöka dra något skämt om “mjölktänder”. Men sedan är det raka spåret till närmaste akuttandvård i Odenplan. 

 

Akuttandvård odenplan

 

Lägg tanden i ett glas mjölk och ring polisen lite senare

När du har fått en tand utslagen finns nämligen ingen tid att förlora. Ju längre tid tanden befinner sig utanför din mun, desto större är risken att den inte kommer gå att sätta tillbaka igen. Och hur snygga tandproteser och tandimplantat som än finns på marknaden så går ju inget upp emot din egen, riktiga tand. Så häng inte för länge i baren på Tranan. Be om mjölkglaset och gå direkt därifrån.

Du ska naturligtvis också överväga att ta kontakt med polisen. Du har ju trots allt blivit utsatt för ett brott. Men prio måste faktiskt ligga på att ta dig till tandläkaren i tid – det kan inte understrykas nog. Polisen kommer dessutom sannolikt inte få fast slagskämpen som försökte roffa åt sig din klocka. Så du har mycket mer att hämta hos akuttandvården än hos Vasastans egna Kling och Klang.

Fler nyheter