De löser problemen hos tandläkare i Kista

23 juni 2021 patrick pettersson
De löser problemen hos tandläkare i Kista

Den bästa dagen i skolan, det var den dagen man fick med sig en lapp från sina föräldrar. “Elsa har doktor idag och måste gå tidigare’’. Exakt så, det var en ren dröm. Framförallt om det lämpligt nog var samtidigt som en lektion man ogillade. Klasskamraterna kände alltid en liten avund att man fick gå tidigare. Inte nog med det, efter läkarbesök eller tandläkarbesök belönades man nästan alltid med en glass efteråt. 

Ibland kunde det vare ett besök hos tandläkaren i Kista. En skön stund att komma iväg. Men alltid lite obehagligt när någon är och rotar i ens mun. Som tur är har man en förstående tandläkare som gör allt i en lugn takt. Allt berättas lugnt innan det görs, vilket får en att känna sig tryggare. 

 

Motverkar och behandlar

De är väldigt viktiga i vårt samhälle. Utan tandläkarna hade många fått gå med rejäl tandvärk. Den som någonsin haft tandvärk vet exakt hur ont det gör. Det spelar ingen roll om du har den bästa dagen i ditt liv, tandvärken kommer att ta över den. 

Det låter fruktansvärt och det är det också. Har man tur kan smärtstillande hjälpa till att ta bort smärtan för ett litet tag. Detta är dock inget som funkar i längden.

Det kan dessutom bli väldigt farligt om man går med infektioner i munnen. Det är ovanligt, men det har hänt att de har spridit sig. Därav är det otroligt viktigt att man går iväg om man upplever sådana problem. Tandläkaren är där för att hjälpa och behandla problemet. 

För att slippa att det går så långt, gör dina årliga besök. Där tar man direkt itu med det om man ser att det börjar bli något problem i munnen. Tandläkaren kommer även att ge dig instruktioner om hur du ska fortsätta ta hand om det hemma. 

Fler nyheter