Ett fönster med eller utan spröjs

28 mars 2022 patrick pettersson
fönster

editorial

Det går inte att komma ifrån att ett fönster med spröjs alltid är populärt. Det ger ett lite gammaldags och lite romantiskt intryck. Men vill man verkligen hålla på att putsa de där fönstren? Det finns ju så mycket annat att välja på. Mer bekvämt och absolut lika stilfullt.

Det kan vara underbart att fylla en gedigen villa med vackra spröjsade fönster. Romantiken blommar i både hus och hem. Allt känns bara helt underbart. Sedan kommer vardagen krypande. Vems tur är det att putsa fönstren? Tänk om dispyter av det slaget skulle krossa romantiken. 

Stora fönster med mycket glas och inget annat

De som väljer bort romantiken i sitt hus kanske hellre satsar på en enkel, mer sober stil. Enorma glaspartier i stora fönster som ibland är snedskurna. Utsikten är det som är hänförande och en stol är ofta placerad så man kan sitta och titta ut. Det hela känns bara lugnt och behagligt

Det är lätt att föreställa sig att detta är en miljö som skulle tilltala de flesta. En vacker utsikt. Panoramafönster. En lugn hörna för avkoppling. Men vem ska sköta om dessa stora vackra fönster? Det är vanligt att man lejer bort skötsel och service när det gäller den här typen av fönster. 

 

fönster

 

Reparation och underhåll

Skulle något hända med ett fönster som är större än de vanligaste, gäller det att ha kontakt med ett företag som kan hjälpa till. Anlitar man experter från början har man säkert reparation, service och underhåll med i priset. I vilket fall brukar det finnas möjlighet att lägga till. 

Att kunna välja full service och veta att allt kommer bli omhändertaget vill inte säga lite. Det kan vara ens smartaste drag att ha tagit reda på vem som både installerar fönster och klarar en renovering. Eller till och med en fullständig restaurering. 

Fler nyheter