Gasol kan göra trädgården både vackrare och mer funktionell

30 juni 2021 Cecilia Olsson
Gasol kan göra trädgården både vackrare och mer funktionell

Nu är sommaren äntligen här och allt mer tid spenderas i våra härliga trädgårdar. Det krävs dock en del arbete och redskap för att trädgården ska vara så användbar och välvårdad som möjligt. Något som de allra flesta kan bli väldigt frustrerade över är ogräs som poppar upp mellan stenplattor och andra platser där det är oönskat. Det finns dock ett väldigt smidigt sätt att få bort ogräset utan att använda sig av miljöskadliga medel som i värsta fall kan leta sig ner i grundvattnet, nämligen gasol.

Visa omtanke om miljön

Att bränna bort ogräset i sin trädgård är ett smidigt och betydligt skonsammare sätt jämfört med att bekämpa det med kemikalier. Det krävs inte heller mycket gasol vid bränningen utan ogräset ska endast svetsas kortvarigt, det räcker för att cellerna i ogräset ska sprängas och plantan blir därmed så försvagad att den slocknar. Upprepa bränningen varannan vecka från april till juni och var tredje vecka från juli till september, mer än så behövs inte.

Tänk även på säkerheten

Det är alltid viktigt att tänka på säkerheten när man håller på med varma och brinnande saker, därför är det såklart även viktigt vid ogräsbränning. Man ska endast bränna ogräs när plantorna och jorden är fuktig och det bör därmed undvikas under mycket torra perioder samt även då det blåser mycket utomhus. Man ska också hålla avstånd till lättantändliga material, till exempel häckar och högar med torra löv. Sist men inte minst så är det såklart jätteviktigt att se till så att all glöd är helt släckt innan man lämnar området. 

Gasol har flera användningsområden

Gasol kan även användas till mer än att bränna ogräs i trädgården, till exempel så är en gasolgrill väldigt smidigt att använda när det är dags för grillfest på tomten. Det finns även terassvärmare som drivs av gasol och erbjuder behaglig värme när kvällarna blir svalare. 

Hos Primagaz finns högkvalitativ gasol som är användbar för både privatpersoner och företag. 

Fler nyheter