Lys upp parkeringen eller lekplatsen med led gatubelysning

11 november 2021 patrick pettersson
Lys upp parkeringen eller lekplatsen med led gatubelysning

editorial

Ljus skapar trygghet men gör också att man kan nyttja vissa ytor utomhus även under de mer mörka årstiderna. Ibland räcker inte skenet från kommunens gatlampor till, eller så bor man där det inte finns några gatlampor alls. Då kan man som privatperson eller bostadsrättsförening på den egna marken, sätta upp gatubelysning där det behövs, som på parkeringen, garageuppfarten, lekplatsen eller trädgården.  

Satsar man dessutom på gatubelysning med led slipper man oroa sig för elräkningen och kan ha lamporna tända natten lång. Led gatubelysning håller också mycket längre än annan gatubelysning gör, så att man slipper avsätta en massa tid för underhåll och byte av lampor. Den långa livslängden och det faktum att led gatubelysning drar så lite el, gör även att lamporna klassas som miljövänliga. 

image

Led gatubelysning med generös garanti

Vill man sätta upp led gatubelysning ska man vara noga med att köpa belysning som är vattentät och som är anpassad till nordiskt klimat. Då slipper man problem med flimrande ljus, kondens, och lampor som inte håller så länge som de egentligen ska. Bäst är att välja led gatubelysning av mer välkända märken och som har en garanti på tre eller fem år. 

Det går att enkelt handla gatubelysning, armaturer och led lampor i nätbutiker som exempelvis ledmegastore.se, och sedan få produkterna levererade ända hem till dörren. Att handla led gatubelysning i butiker på nätet är ofta billigare och många gånger är också utbudet större. Ofta har nätbutikerna klickvänliga hemsidor där det är enkelt att hitta information och se hur de olika produkterna ser ut. Om man vill kan man också ställa frågor och får hjälp med att hitta rätt gatubelysning eller led lampa genom att ringa eller mejla. Skulle det ändå bli fel eller att man ångrar köpet är det lätt att returnera varorna då man alltid har ångerrätt.

Fler nyheter