Minireningsverk istället för utedass

30 november 2021 william eriksson
Minireningsverk istället för utedass

editorial

Vill du ha det bekvämt på sommartorpet som saknar kommunalt avlopp? Det svarar du säkert ja på, och då finns det en fiffig lösning för att slippa ifrån att ha utedass. Du kan skaffa dig ett eget minireningsverk, så är avloppsproblemet löst.

Det är en praktisk anordning i polypropylen, och alla nödvändiga delar finns med. Det finns styrbox, pump, flockmedelstank, kompressor och mikroprocessor, så det är ett komplett litet reningsverk. Eftersom det finns en integrerad förankringsplatta behöver du inte gjuta något alls för att få anläggningen på plats.

 

Lätt att hantera utan krångel

Det är inget som luktar illa, även om det går upp till ett halvår utan att du tillför avloppsvatten. Det känns fräscht även om du inte vistas i stugan hela tiden utan besöker den mer sporadiskt. Detta är bekvämt varje gång när du kommer dit.

Det finns lyftöglor, så det är lätt att hantera ditt minireningsverk. Övriga tekniska upplysningar får du när du kontaktar leverantören. Du kan ställa alla dina frågor och förmodligen blir du som många andra intresserad av att skaffa ditt eget minireningsverk.

 

image

 

Delade kostnader gör det ännu billigare

Ett minireningsverk är både driftsäkert och kostnadseffektivt. Om ni är flera som bor nära varandra kan ni också ha ett gemensamt, lite större, minireningsverk och dela på kostnaden för det. Är det ett lite mer vidsträckt stugområde, kan du ju alltid tipsa dina grannar om att dessa minireningsverk finns. Länktips: https://www.augustsverige.se/minireningsverk/ 

Toalett och avlopp är en viktig fråga, men om man har hittat en bra och praktisk lösning kan man bosätta sig var som helst. Det finns inga inskränkningar, och man har komfort, bekvämlighet och slipper obehagliga dunster. När man inte har möjlighet att koppla upp sig på kommunens avloppsledningar, är detta en fullt godtagbar och trevlig lösning för att få ett fungerande avlopp i stugan.

Fler nyheter