Päls är ett värmande material till vintern, men det är viktigt att köpa den från rätt ställe

25 oktober 2021
Cecilia Olsson
Päls är ett värmande material till vintern, men det är viktigt att köpa den från rätt ställe

advertorial

Päls är något som kan användas till både klädesplagg och inredningsdetaljer. Man kan använda päls från flera olika djur som till exempel kaniner, får, renar, rävar och getter till att framställa pälsprodukter och det framställs med olika metoder världen över. Ska man köpa en produkt så kan det därför bra att göra research och handla från en butik som säkerställer att allt har gått rätt till i framställningen av pälsen. De stora fördelarna med päls som material är att det är varmt och mjukt. 

Ta hand om pälsen så håller den sig i gott skick länge

Investerar man i en päls så gör man klokast i att vårda den väl så att den håller sig fin och kan användas i många år. Pälsprodukter bör inte tvättas i tvättmaskin, utan de kan hållas fräscha på andra sätt i stället. Det allra bästa är att hänga ut sin päls på vädring med jämna mellanrum samt ruska den innan det är dags att ta in den igen. Det tar bort eventuell lukt, damm och lös smuts i pälsen.

Man kan även dammsuga sin päls för att få bort skräp i den. Även om man har råkat spilla något på sin päls så ska man helst inte tvätta den, det är bättre att försöka torka upp fläcken genom att använda sig av en fuktig trasa.

Vad används päls till?

Det är väldigt vanligt att päls används till att framställa varma vinterkappor, men även huvudbonader och handskar är populärt för de som vill ha riktigt värmande produkter till vintern. Päls används även i inredning, till exempel kan det användas till att framställa mjuka mattor och sköna, värmande filtar. Det kan skapa en varm atmosfär i hemmet och de kan även tillföra mycket rent visuellt. Har man planer på att köpa päls så kan man vända sig till Leather House. De erbjuder pälsprodukter av hög kvalitet.

 

 

Fler nyheter