Rätt ventilation ökar orken på arbetsplatsen i Södertälje

04 november 2020 Mikael Barani
Rätt ventilation ökar orken på arbetsplatsen i Södertälje

Luft är naturligtvis något som vi alla tar för givet. Den finns ju överallt omkring oss och våra kroppar andas in den utan att vi egentligen behöver tänka på det.
Det vi däremot borde fundera lite över är om vi andas in bra luft. För det är som bekant ett känt faktum att städernas luftkvalitet är varierande. För att inte tala om hur det är i våra inomhusmiljöer där man lätt blir trött och tung i huvudet om ventilationen inte fungerar som den ska.

God luftkvalitet ger energi

Alla som har arbetat eller bott i en fastighet där det är kvavt och kvalmigt vet hur starkt detta påverkar ens ork och livskvalitet. Framför allt om man råkar ut för svartmögel eller liknande obehagligheter – något som inte är helt ovanligt i äldre hus där ventilationen inte har hängt med i utvecklingen. Då får man istället rikta in sig på att kontinuerligt vädra ur, något som är bökigt framför allt på vintern när hemmet kyls ned.

Bra luft är som sagt en grundläggande förutsättning för att vi ska få god livskvalitet i vår vardag och därför gäller det att ta in proffs på ventilation i Södertälje, som XX Ventilation & Byggservice i Tystberga. Det är en väl värd investering, speciellt eftersom dålig luft som sagt kan leda till mögel och annat – något som verkligen kan ha en negativ effekt på immunförsvaret.

I de tider som råder just nu är det förstås extra viktigt att vi optimerar våra möjligheter till ett starkt immunförsvar. Även om luften omkring dig är bra så handlar god hälsa också om att röra på sig och att lära sig andas ordentligt. Många av oss andas ytligt och inte alls in i bröstryggen. Lär man sig rätt tekniker så ger det mer energi i vardagen och därigenom också en större känsla av glädje.

Fler nyheter