Skapa din drömträdgård med hjälp av en arborist
arborist

Skapa din drömträdgård med hjälp av en arborist

Vi människor må göra vårt bästa för att tämja den övriga naturen, men skulle vi sluta med det så tar det förhållandevis kort tid innan allting helt enkelt skulle växa över.

Alla som har fått myror inomhus vet vad det handlar om. Det tar inte mer än någon dag förrän de helt enkelt har skapat sina egna farleder i hemmet – om man inte gör något åt saken.

En stillsam plats

Samma sak gäller förstås trädgården därhemma – denna underbara fristad där vi finner både kraft och ro. Ser man inte efter den så går det som sagt fort och vips så bor vi mitt i en skog. Gräsmattan är förstås det återkommande projektet. Det gäller att hålla igång gräsklipparen om man inte vill att den snabbt ska förvandlas till en äng.

Träden växer förstås långsammare. Skuggan de kastar på tomten blir lite större varje år, men har man inte en medveten strategi för hur man vill att de ska växa så kan man en dag få problem med rötter som tränger in för nära huset. Bara för att ta ett exempel.

Sedan tillkommer det här med alla löv som ska krattas.

Ibland kan det vara skönt att ta in hjälp utifrån av en arborist. Inte bara för det omedelbara som måste göras, utan även för att få tips och idéer kring vad man ska tänka på gällande ens träd.

På så sätt kan man själv se till att håller reda på hur saker och ting ska växa och frodas i ens trädgård – på ens egna villkor.

För våra trädgårdar är som sagt platser där vi finner vila och inspiration. Se därför till att trädgården växer efter dina behov och visioner för hur den skall vara. Annars är risken stor att det blir en plats där du känner oro och stress över allt som behöver ses över.