Allt för djuren

26 juli 2020 patrick pettersson
Allt för djuren

Väldigt många av oss har en speciell plats i hjärtat för djur. Faktum är att runt 34% av alla hushåll har sällskapsdjur och siffran är troligen högre än så. Smådjur som hamstrar och möss har ofta inte någon försäkring, och inte alla hundar och katter heller. Många som inte ser någon praktisk möjlighet att ha husdjur pga heltidsarbete eller allergier skulle gärna ha djur om de bara kunde.

Varför har vi sällskapsdjur? Många upplever att lojaliteten och den ovillkorade kärleken är anledning nummer ett. En hund, katt, orm eller hamster struntar i hur du ser ut eller hur mycket pengar du tjänar!

 

Vad behöver ett husdjur?

Olika typer av husdjur har olika behov men alla behöver mat och möjlighet till någon typ av sysselsättning. De behöver en egen vrå och någon typ av toalett. Exempelvis ormar behöver du sällan underhålla medan en hund behöver få röra sig fysiskt och även arbeta med huvudet. Djur som katter och hundar vill ha din egen ovillkorade kärlek tillbaka medan ödlor inte är kända för att vara väldigt känslosamma. Mat, omvårdnad, stimulans och frihet alltså.

Är du nyfiken på någon speciell typ av djur som husdjur? Det smartaste du kan göra är att läsa på först. Har du plats i ditt liv för ett djur?

 

 

Mat, sysselsättning och omvårdnad

Det stora jobbet med att ta hand om ditt husdjur gör du själv. Resten kan en bra och mångsidig djuraffär i Stockholm hjälpa dig med: https://www.xn--djuraffrstockholm-wqb.se/. Många har till exempel problem med motsträviga djur när det handlar om kloklippning. Pälsvård och bad är inte heller favoriter hos alla. Det är skönt att kunna överlåta de bitarna till personal med stor erfarenhet.

I en riktig djuraffär hittar du också allt annat som ditt djur kan behöva, som mat och godis och underhållning. Mataffärer i all ära men djuraffärer “kan” djur!

Fler nyheter