Anlita arborist i Skåne som är expert på att vårda just skånska träd

18 juni 2022 Cecilia Olsson
arborist Skåne

editorial

Träd är något som man bör vårda väl om man har det i sin trädgård. Förutom att träd är väldigt vackra att ha på tomten så har de dessutom flera praktiska fördelar som är viktiga för en själv, djur och natur. Bland annat så renar träd luften och suger upp överflödigt regn- och smältvatten, vilket är bra för marken samtidigt som det avlastar dagvattensystemen. Ett träd kan också vara en bra boplats för olika sorters djur, något som kan bidra till mångfalden. Sedan finns det såklart de fantastiska fördelar man som trädägare kan njuta av själv.

Träd bör uppskattas och vårdas väl

Nu när dagarna blir varmare så kan det vara otroligt härligt att få sätta sig under ett träd i den svalkande skuggan som det ger och bara njuta. Förutom att träd erbjuder skugga så ger de även lä under blåsiga dagar och på platser där det är nära till grannen eller en trafikerad väg så kan träd fungera som insynsskydd.

arborist Skåne

Detta är alla goda anledningar till att man bör vårda de träd man har och helst inte hugga ner dem om de inte är väldigt sjuka eller skadade. För att ta reda på hur träden på tomten faktiskt mår och få hjälp med eventuella åtgärder som kan få dem att må bättre så kan man vända sig till en arborist. De har mycket goda kunskaper om träd vilket innebär att de snabbt kan ta reda på trädets skick samt erbjuda lösningar och utföra åtgärder för att de ska kunna må så bra som möjligt. 

Arborist i Skåne med bred kunskap

Hos Alias Arborist är de experter på framförallt de skånska träden. De vet hur man tar hand om dem på bästa sätt och är medvetna om alla aspekter som måste vägas in för att få bästa resultat när man sköter om sina träd. Läs mer om vad Alias Arborist kan göra på https://www.aliasarborist.se/arborist/arborist-i-skane.

Fler nyheter