Bra bärgare i Stenungsund

31 januari 2021 Lily Hansen
Bra bärgare i Stenungsund

Får man motorstopp eller punktering på ett däck är det viktigt att man försiktigt rattar bilen in mot vägkanten och stannar på ett så säkert ställe som möjligt. Att också försöka stiga ur bilen på den sida som har minst trafik är viktigt. Man ska också ta på sig reflexvästen och placera ut varningstriangeln så att andra trafikanter varnas i god tid. 

Först därefter kontaktar man en bärgare i Stenungsund eller på den ort man befinner sig. Men det finns även större bärgningsföretag som exempelvis Falck, som täcker hela Sveriges vägnät, ifall att man skulle befinna sig långt från hemmet. 

Det viktigaste är att bärgaren kan vara snabbt på plats, då det alltid utgör en viss fara att bli stående längs vägkanten. Har man en halv- eller helförsäkring behöver man bara betala självrisken. Resterande del av kostnaden för bärgningen betalas av det försäkringsbolag man har.

 

 

Få hjälp med att köra bilen till skroten

När en bärgare från Stenungsund anländer gör de först en bedömning av situationen för att se om de kan åtgärda på problemet plats. Inte sällan kan man med en gång åtgärda bensinstopp, ett dött batteri, punktering eller en bilnyckel som har låsts in. I andra mer komplicerade fall bärgas bilen, MC:n eller lastbilen till närmsta verkstad. 

Men det finns även andra tillfällen än de som är akut som man kan behöva anlita en bärgare. Till exempel om man ska skrota en bil eller behöver transportera fordonet till en annan plats utan att själv köra den. 

En av de stora fördelarna med att anlita ett mindre företag med bärgare i Stenungsund är att man ofta får bättre och snabbare service. Detta eftersom ett mindre företag är känsliga för konkurrens från de större företagen och är måna om att behålla sina kunder. Undersökningar har också visat att mindre företag oftare är snabbare på plats.

Fler nyheter