Brun utan sol ger en säker solbränna
brun utan sol

Brun utan sol ger en säker solbränna

Med en brun hy känner man sig lätt extra fräsch och fin, speciellt under sommaren. Man tar dock alltid en risk då man spenderar timmar ute i solen för att bygga upp sin bränna. För mycket sol kan skada huden på flera sätt och bidrar dessutom till att den åldras i förtid. Ett tryggare alternativ till en brun och fin hy är brun utan sol produkter. 

Innan man applicerar brun utan sol så bör man skrubba huden med en peeling produkt, det tar bort döda hudceller som annars kan förstöra resultatet. En mjuk hy ger bästa resultatet eftersom torra fläckar kan suga åt sig produkten mer vilket ger ett ojämn resultat. Man bör därför även se till att ha en väl återfuktad hud.

När man väljer sin brun utan sol produkt så bör man ta ställning till om man vill ha en som gradvis bygger upp brännan eller om man inte har tid att vänta utan behöver en produkt som visar omedelbart resultat. När man applicerar produkten ska man gå från handleder eller anklar och jobba med cirkulerande rörelser mot mitten av kroppen. Det är lättare att få ett snyggt resultat om man använder flera mindre doseringar än få och större. Det är viktigt att man sprider produkten jämnt över huden, detta gör man enklast med en handske som är anpassad för applicering av brun utan sol. Har man ingen sådan utan smörjer med händerna så är det mycket viktigt att tvätta dem noga efteråt för att minimera risken för missfärgningar. 

Man hittar en mängd olika brun utan sol produkter från kända märken hos Sephora. Förutom det finner man även peeling och återfuktande krämer för att lägga den perfekta grunden, samt handskar som är anpassade för applicering av brun utan sol produkter. Man hittar helt enkelt allt man behöver för att bygga en vacker och gyllenbrun hudton.