Dammet från ett riktigt äventyr

26 juni 2020
Mikael Barani
Dammet från ett riktigt äventyr

Det är äventyren som gör livet. Att pusha sig själv så att man känner att man lever, det är då saker och ting verkligen händer.
Våra definitioner av vad som är ett äventyr skiljer sig såklart åt. Den enes äventyr kan vara en andres söndagspromenad, utan att det egentligen ligger något värdering i det.

Det var den berömde författaren och journalisten Hunter S. Thompson som en gång sade att poängen med livet inte är att komma så helskinnad igenom det som möjligt. Istället siktade han, som många vet, på att komma söndersliten, rykandes och nästintill misshandlad fram till pärleporten.

Nu kanske inte denna livsstil riktigt passar oss alla, men det finns ändå lärdomar att dra av Thompsons ord. Är man villig att bli lite skitig och sliten så finns det också unika upplevelser att ta del av. Som tur är finns det också kemtvätt för den som vill tvätta kläderna efter äventyret. Så man behöver inte oroa sig för smutsfläckarna.

Nu återstår förstås frågan: Var är ett äventyr för just dig? Vad känns både utmanande och spännande på samma gång. Det är nämligen dessa två kriterier som på något sätt ligger till grunden för definitionen av ett äventyr. 
Är något nämligen för lätt så blir det bara tryggt och bekvämt. Dessa upplevelser har såklart sin roll i våra liv. men det blir lätt en trist tillvaro om man bara fokuserar på dessa. 

Låt istället din nyfikenhet vara din guide på vägen mot nya upplevelser. Det finns massor med inspiration att ta del av på nätet. Garanterat känner du också någon som är lite crazy och kan komma med tips på vad som kan tänkas passa dig.
Kom bara ihåg att inte ta i för mycket. Då är det lätt att bli skrämd och kanske till och med skadad. Stegra upp äventyren, lite i taget.

Fler nyheter