Det finns olika typer av tapeter

20 augusti 2021 jonas olsson
Det finns olika typer av tapeter

Känner du att det är dags att tapetsera om men drar dig för att göra det då det är krångligt?

Då kan du vara lugn för det finns en modernare variant av tapet, en så kallad non-woven tapet. Ska du sätta upp en sådan typ av tapet applicerar du tapetklister direkt på väggen och sätter upp tapeten med det samma utan överlappning. Ska den ska tas ner igen kan du riva ner den i helt stycke. Det kanske låter som musik i dina öron och du vill börja tapetsera redan i dag.

Vad sägs om en tapet med pusselbitar, skog, cupcakes, delfiner eller Eiffeltornet? Du kan till och med få en hel fotbollsarena i sovrummet. I vardagsrummet blir det en häftig effekt med ett par giraffer eller bufflar. I köket passar det fint med en pizza eller ett glas vin på väggen. Det finns många olika typer av tapeter och risken är stor att du får svårt att välja. Men det gör inget, tapeterna är så lätta att ta ner så du kan tapetsera om ofta. 

Vill du tapetsera om ett barnrum finns det tapeter till barn bland annat med dinosaurier, tecknade serier, hästar och enhörningar. Några apor, en ko, en häst eller en läskig dinosaurie som kommer fram ur ett hål på väggen kanske vore fint.

Non woven tapet – vad är det?

Tapeten är gjord av en blandning av cellulosa och konstfiber som gör tapeten lite tjockare och styvare än papperstapeten. Sammansättningen gör att den är formbeständig, vilket betyder att den inte sväller eller krymper. En stor fördel är att den inte behöver beredas med förklistring och svällning.

Det går snabbare och är mycket lättare att sätta upp den här typen av tapet än den gamla sorten som du kanske är van vid. Det kan dock behövas grundmålning under tunnare och ljusare tapeter.

Fler nyheter