En grön utsikt från kontoret
batteri till robotgräsklippare

En grön utsikt från kontoret

Har du också haft tid över till annat under de senaste månaderna? Det är faktiskt en oväntad fördel med allt det svåra som denna pandemi har för med sig: Att arbeta hemifrån.

Detta förutsätter förstås att du trivs med att sitta hemma och jobba. Vissa blir tokiga av att inte träffa sina kollegor på kontoret längre. För andra så har detta varit en välkommet skifte som har öppnat upp nya möjligheter för dem.
Klarar man av ansvaret så hinner man faktiskt med mycket mer när man sitter hemma och jobbar. Det blir liksom inte lika många avbrott av trevliga kollegor som vill ta sig ett litet snack. Själv frestas man inte heller till att ta sig en promenad och bränna några minuter på lite kallprat.
Okej, vi är inte robotar, vi behöver socialisera. Samtidigt inbjuder den miljön som kontoret är till onödiga snack. Sådana som faktiskt drar energi istället för att ge vitalitet och inspiration.

Nej då kan det vara skönare att sitta och titta ut genom fönstret därhemma och se hur robotgräsklipparen surrar fram över den gröna mattan. Extra nöjd är man förstås eftersom den rullar på som ny nu när man skaffade ett uppdaterat batteri till robotgräsklippare. Ofta räcker det helt enkelt med att byta ut kraftkällan för att ge våra prylar nytt liv igen.

Själva är vi lite mer komplexa när det kommer till detta. Det går inte bara att ge oss ett nytt innanmäte när vi känner oss slutkörda. Istället gäller det att vila upp sig och göra saker som känns givande. Just därför är det så skönt att sitta och arbeta hemma – för nu har i möjlighet till lite mer flexibilitet under arbetsdagen.
När chefen inte längre flåsar oss i nacken så får vi kanske till och med mer arbetsro. Det gör att vi kan runda av dagen lite tidigare en tänkt, vilket förstås gör att vi kan återhämta oss mer.