Fräsch hy med microneedling
Microneedling

Fräsch hy med microneedling

En frisk och vacker hy gör mycket för självkänslan. De flesta av oss har större eller mindre skavanker som vi vill förbättra, som acne, rynkor eller orenheter i ansiktet. Har du provat det mesta inom hudvård men ändå inte känner dig tillfreds med din hy? Då kan du prova microneedling. En enkel och mycket effektiv behandling som utförs av utbildade terapeuter. Du kan behandla hela ansiktet, halsen, dekolletaget och händerna. Bor du i Västergötland kan du till exempel hitta microneedling i Borås.

 

Så fungerar microneedling

Microneedling utförs med ett verktyg som ser ut som en penna. I pennan sitter tunna nålar som förs över huden och orsakar mikroskador. En läkningsprocess startar och stimulerar nyproduktion av kollagen och elastin som bygger upp huden och gör den smidig. Behandlingen är inte speciellt smärtsam då nålarna arbetar mycket snabbt, men oftast får du ändå en bedövningskräm.

Med microneedling kan du behandla pigmenteringar, bristningar, acne, ärr och ojämnheter i huden. Det ger en uppstramande effekt och minskar fina linjer och rynkor. Slapp och åldrad hud får därmed ett ordentligt lyft utan kirurgiska ingrepp. Detta gör microneedling till en av de mest effektiva anti-age metoderna i världen. Behandlingen tillför också vitaminer och antioxidanter som stärker huden och gör den mer motståndskraftig. Därför passar det även dig som bara vill ha en uppfräschning och få tillbaka lystern i huden.

 

 

Efter behandlingen

Undvik solljus, träning och starka krämer direkt efter behandlingen. Viss svullnad, sveda och rodnad kan uppstå under de närmsta två dagarna. De flesta kan återgå till normala aktiviteter efter en dag. Efter fyra dagar är du helt återställd.

Ibland räcker det med ett tillfälle för att få ett bra resultat, men för bästa effekt rekommenderas en kur med flera behandlingar. Ett ohälsosamt leverne ger såklart negativa effekter på huden, så försök att äta sunt, undvik rökning och skydda dig mot solen.