Ge dina anställda extra trygghet genom att teckna sjukförsäkring

04 februari 2021 Cecilia Olsson
Sjukförsäkring

editorial

Det finns mycket man kan göra för att hålla sina anställda nöjda. Högst upp på listan står ofta god arbetsmiljö och trevlig stämning på arbetsplatsen, men det kan även finnas mindre saker som kan göra stor skillnad. Att belöna sina anställda med en god lunch eller fika för att de arbetar på kan vara en fin gest och det är även viktigt att se till att de har trygghet genom arbetet.

Till exempel så är det väldigt bra att erbjuda sina anställda en sjukförsäkring som kan ge dem lite extra ersättning vid en eventuell sjukskrivning. 

En sjukförsäkring underlättar för den anställda vid sjukskrivning 

För anställda som blir sjukskrivna så handlar det i regel om att de får lägre inkomst och vissa gånger också högre utgifter på grund av mediciner och behandlingar som krävs för att kunna bli frisk och återgå till arbetet. Genom en sjukförsäkring är det möjligt att ge sina anställda lite mer trygghet, tack vare att de kan ansöka om extra ersättning som kompletterar ersättningen från Försäkringskassan.

Sjukförsäkring

Afa Försäkring erbjuder kollektivavtalade försäkringar som även kan tecknas separat av arbetsgivare om företaget inte skulle ha något kollektivavtal. Kollektivavtalade försäkringar är en av de vanligaste anställningsförmånerna i Sverige och idag är 4,9 miljoner människor försäkrade hos Afa Försäkring. Samtliga anställda omfattas dessutom på lika villkor och utan hälsoprövning.

Några procent extra via en sjukförsäkring kan göra stor skillnad för den som är sjukskriven

För den anställda räcker det med att arbeta hos en arbetsgivare som har kollektivavtal eller som har tecknat försäkring för att sjukförsäkringen ska gälla.

Afas sjukförsäkring ger till exempel strax över 12 procent extra för en anställd som får 80 procentig sjukpenning från Försäkringskassan. Det kan ge välbehövlig extra inkomst för den som blivit sjuk och därför inte kan gå till sitt arbete som vanligt. Läs mer om Afa Försäkrings olika försäkringar på afaforsakring.se.

Fler nyheter