Håll staden vid liv!

25 juni 2020
Mikael Barani
Håll staden vid liv!

Det har varit en minst sagt utmanande tid att vara företagare. 
Visst, denna pandemi har varit en utmanande tid för alla, men kanske framför allt småföretagare som ofta är mer utsatta än andra. Man har varken den anställdes anställningstrygghet eller det stora företagets ekonomiska resurser bakom sig. 

Samtidigt har det varit fantastiskt att se hur många mindre företag har kommit på kreativa lösningar för att få saker och ting att gå ihop. Lika underbart har det varit att se kunderna svara upp mot detta. Trots allt så är risken stor för att om ett företag försvinner så kommer det inte att bara dyka upp igen när pandemin – och ekonomin – vänder. 
Beroende på verksamheten kan det krävas väldigt mycket att förbereda och fixa innan ett företag faktiskt kan öppna sin verksamhet. Lokaler måste hittas och inredas, avtal knytas och så måste man se till att man har ett bra gäng som tar hand om ens redovisning i Stockholm innan allt är färdigt.

Tänk därför på dina lokala aktörer när du nu spenderar dina pengar under den kommande tiden. Vill vi ha en dynamisk stadsbild så behöver vi stötta de mindre verksamheterna. Kanske köpa ett presentkort för framtiden så att de kan fortsätta hålla igång trots restriktioner och rädsla.

Vem vet? Kanske knyter du genom detta värdefulla kontakter i framtiden som kan komma dig till gagn när du själv kommer på en företagsidé i framtiden. Goda gärningar brukar liksom komma tillbaka till en – gärna i mångfald. 

Även om det kan kännas långt bort just nu så kommer vi trots allt en dag att ha tagit oss igenom denna pandemi. Det värld som vi får då är den som vi bygger idag. Så tänkt klokt och generöst i ditt agerande nu – för det vi gör nu är de byggstenar som är fundamentet för morgondagen.

Fler nyheter