Hitta en bra BH som ger rätt stöd

09 juni 2020 Cecilia Olsson
Hitta en bra BH som ger rätt stöd

När man ska köpa en ny BH så är det bra att investera i en som ger det nödvändiga stödet, som sitter skönt och formar så som man önskar. Att köpa en billig och enkel BH kan ofta straffa sig längre fram då den fort tappar passformen och blir obekväm, det är få saker som är så frustrerande som en BH som skär in på ett eller annat ställe i huden. 

Rätt kupstorlek

För att hitta rätt BH bör man först se till att välja rätt storlek, se till att brösten får plats i kuporna (man vill inte att det ska välla över så att man får ett ”dubbelt” bröst) samt att byglarna och bryggan mellan kuporna ligger mot kroppen. Det vågräta bandet ska ligga på samma nivå under armarna och på ryggen, går det i en båge så blir det obekvämt och man får heller inte rätt stöd för bysten. Man kan även mäta sin byst för att göra det ännu enklare att hitta rätt storlek.

Undvik otrevliga konsekvenser

Har man stora bröst så är det väldigt vanligt att man får problem i rygg och nacke, det är också vanligt att BH banden skär in i axlarna vilket kan lämna deformationer med tiden. Då är det extra viktigt att välja en bra BH som ger allt stöd brösten behöver för att undvika dessa otrevliga följder.

Köp en BH av hög kvalitet

Välj nästa BH med omsorg så kan både smärta och obehag undvikas. Gustaf Mellbin är en av Sveriges äldsta och mest anrika underklädesaffärer. Butiken grundades år 1867 och specialiserar sig på exklusiva underkläder för stora och små storlekar. De har ett brett utbud som håller hög kvalitet och man hittar kupstorlekar från A till O. Gustaf Mellbins butiker ligger på Västerlånggatan och Mariatorget i Stockholm, men man kan även i lugn och ro handla i deras webbshop som erbjuder storleksguide.

 

Fler nyheter