Ibland mäter vi vår lycka med analysvåg

19 november 2020 Mikael Barani
Ibland mäter vi vår lycka med analysvåg

Har det någonsin varit lätt att vara människa? I alla tider har vi kämpat för att ta oss framåt, och lyckats. Ibland har man nästan behövt en analysvåg för att kunna mäta framgångarna – men de har funnits där.
Annars inte vi funnits här, idag.

Motgångar tränar upp motståndskraft

Det är bra att komma ihåg det i dessa tider och i dessa dagar. Vi lever i en djupt omvälvande tid och det känns som om att jorden bara snurrar snabbare och snabbare. Vi gör vårt bästa för att hålla oss fast, det är allt som vi kan göra. Det gäller att minnas att det trots allt är en fantastisk åktur och en dag kommer vi att kliva av den och konstatera just detta.

Kanske är det lättare än någonsin att ge upp på sina drömmar och bara låta sig svepas med i motgångarna. De fungerar ju som någon sorts strömmar under vattenytan som gärna drar med oss ned i djupet. Det viktiga att komma ihåg är att det är just dessa motgångar som gör oss starkare. Så länge vi ger oss tid och tillfälle att återhämta oss och låta kroppen och våra sinnen stärkas igen så kommer erfarenheterna alltid att göra oss starkare.

Ironiskt nog blir därför motgångar och misslyckanden lite som ett vaccin mot sig själv. Genom att utsätta oss själva för en lagom dos så kan vi utveckla det bästa immunförsvaret som finns: Lugn och tålamod.
På det sättet kan man se livet som ett enda stort laboratorium där allt är ett konstant experiment för att se vad som händer om man gör si eller så.

Låt livet vara ett äventyr, även i de svåraste av stunder. För det är när vi känner oss som lägst och minst som vi verkligen kan ta sats från botten och nå nya höjder.

Fler nyheter