Klassiskt papptak på huset
papptak

Klassiskt papptak på huset

Äntligen har du fått bygglov på ditt fritidshus. Tänk att du hittade den där billiga tomten med det helt perfekta läget i en av Österlens mest eftertraktade fiskebyar. Du kan bara inte tro din lycka att du hittade den. 

Och att du inte var feg, utan slog till innan någon annan hade hunnit före. Du vet också precis vilket hus du ska bygga. Ett riktigt klassiskt skånskt hus med putsad fasad och papptak.

Det där taket som under en period mest användes som ett billigt alternativ på garage och förråd, men som fått ett rejält uppsving och numera pryder även de lyxigare villorna. Ja, det ska du ha. I den där riktigt svarta och gnistrande varianten som håller sig snyggt i många år framöver. Du ska dessutom slå till och göra just ett skånskt tak av det. Nämligen ett papptak där det sätts lister så att det ser lite grann ut som ett plåttak, på ett sätt.

Lätt att lägga

Du har valt att köpa ett hus där allt kommer nästan klart. Huset har underlagspapp och är grundmålat. Så det enda du behöver göra är att färdigställa fasadmålningen och att lägga på det där fantastiskt vackra papptaket. 

Nu är frågan om du ska göra det själv eller om du ska anlita någon. För att lägga ett papptak är inte alls svårt, bara man följer instruktionerna till punkt och pricka. Det får inte bli något ställe där regnet kan ta sig in.

Äsch, du har ju ett tak som är så pass mycket billigare än ett plåttak eller tegeltak så då kan du väl unna dig att slippa lägga taket. Du anlitar någon för läggningen och planterar istället dig själv i en härlig solstol med ett glas iste. Dagen är solig och passar perfekt för att sitta stilla och njuta medan ditt papptak blir lagt.