Lamera Medical gör vardagen skarpare

06 november 2020 Mikael Barani
Lamera Medical gör vardagen skarpare

Om man frågar vilket sinne människor minst vill mista så är det synen. Att kunna uppleva världen genom våra ögon är det som vi tar för mest givet. Visst kan tillvaron bli bökigare om man skulle tappa något annat sinne, men utan synen så blir det mycket mer utmanande att ta sig fram i en fysisk värld.
Det är sådan som får en att känna ödmjukhet, nästan en känsla av nästan förundran inför de medmänniskor bland oss som inte kan räkna med synen på samma sätt som de flesta av oss kan göra.

Redan idag finns det teknik och ingrepp som faktiskt gör att människor som är blinda faktiskt kan få en väldigt rudimentär syn. Säkerligen är denna teknik än så länge i prototypstadiet och det kommer att ta ett tag till tills den faktiskt blir ett alternativ att räkna med. Det är dock hoppingivande att vi människor fortsätter att utforska potentialen i våra innovationer – allt för att lyfta de svagare i våra samhällen.

Förbättra syn och råda bot på diagnoser

Redan idag går det som bekant dock att göra ingrepp för att förbättra syn och råda bot på diagnoser som gråstarr. På https://www.lameramedical.se/ finns gott om information om vad som är möjligt. Kontakta gärna kliniken för att få reda på mer exakt vad som är möjligt för just dig.

För visst är det skönt att slippa bära glasögon om man inte behöver göra det. Eller att äntligen få bättre syn när den har blivit suddig av just starr. Det är sådant som gör vardagen lite lättare och höjer livskvaliteten.
Vilka ingrepp som blir möjliga i framtiden ska som sagt bli spännande att se. Kanske kommer vi att kunna korrigera och reparera symptom och sjukdomar på ett sätt som vi aldrig ens trodde var möjligt. Framtiden är ett oskrivet blad, och förhoppningsvis är det ett blad som vi alla kommer att kunna se på med egna ögon.

Fler nyheter