Lär dig flugbindning för eget behov i Göteborg
Flugbindning

Lär dig flugbindning för eget behov i Göteborg

Flugfiske är en sport som av de flesta upplevs som ett mysigt möte med naturen. Man flugfiskar oftast i vackra områden där man är själv eller tillsammans med sina nära vänner. Innan och efter, eller som paus, brukar man ta med något varmt och gott att dricka samt något att äta. Och är man ute en längre tid och dessutom lyckas få en fångst, så är det mycket speciellt att få tillaga fångsten och äta den när den är helt purfärsk.  

 

Tillsammans med vänner

Även om man inte har vänner som kan flugfiska, eller som vill göra det, så är det mycket lätt att komma in i en gemenskap med andra som redan fiskar. Det finns grupper och föreningar där man kan gå med och ta del av allt som händer. Förutom att man träffas och fiskar ihop så brukar det anordnas resor till platser där det är trevligt att fiska och där man kan fånga speciella slags fiskar som kan locka. Det blir en trevlig resa med gott samkväm med likasinnade samtidigt som man är utomhus och aktiverar sig.  

 

 

Sin egen utrustning

För att kunna flugfiska behöver man flugor. Det är något som man kan köpa färdiga eller så kan man göra sina egna. Något som lockar många att prova på. Flugbindning i Göteborg är vanligare än man tror eftersom det både är roligt och man sparar en hel del pengar på det. 

För att komma igång kan man be någon kunnig om råd och hjälp eller också kan man gå en kurs på egen hand. Det finns också en hel del information att få via internet, om man föredrar det. Materialet finns i en stor mängd så att man kan anpassa sig efter den fisk man vill fånga. Men man kan även skapa något som är helt efter egen smak.