Med en dubbel altandörr kan man komma närmare trädgården

27 december 2020 Cecilia Olsson
Med en dubbel altandörr kan man komma närmare trädgården

Att som husägare ha en bra väg ut till sin härliga trädgård kan vara viktigt. Det blir enklare att röra sig mellan utomhus- och inomhusmiljön samt gör det smidigare då man till exempel ska duka och ta ut mat till uteplatsen. En vacker dörr lyfter dessutom rummet där den sitter genom att släppa in ljus och kan bli en del av inredningen. Dörrar med spröjs ser ofta väldigt vackra ut medans hela glaspartier kan ge en känsla av lyx. 

Välja en dubbel eller enkel altandörr?

En enkeldörr tar upp mindre yta av rummet där den sitter. Handlar det om ett litet rum så kan det kännas viktigt att ta vara på den yta som finns och då kan det vara bättre med en enkeldörr. Finns det däremot plats för det så är en dubbel altandörr ofta både snyggare och smidigare att ha. Det är underbart att ha en bred dörröppning som släpper in frisk luft och suddar ut gränsen mellan trädgård och bostad. Det är dessutom enklare att röra sig in och ut genom en bredare öppning.

Dubbla altandörrar med flera valmöjligheter 

Hos Klarfönster finns altandörr dubbel av hög kvalitet till rätt pris. De erbjuder skräddarsydda dubbla altandörrar där man kan välja mellan olika färger, handtag, storlekar och material. Deras dubbla altandörrar kommer helglasade i 2- eller 3-glas. Klarfönster har även altandörrar med bröstning samt vackra dörrar med spröjs. Vill man släppa in ännu mer ljus i hemmet så går det också att beställa till ett altanfönster. 

Företag som visar omtanke om miljön

Klarfönsters dansk designade altandörrar är av hög kvalitet, bland annat eftersom de tillverkas av långsamt växande furu från FSC märkta leverantörer som tar ett aktivt ansvar för att skapa ett hållbart skogsbruk. Dörrarna har dessutom låga u-värden och bra energiisolering, något som sparar både på miljön och pengarna.

Fler nyheter