Med solcellslampa kan man belysa sin trädgård utan att påverka energikostnaderna

10 augusti 2021 Cecilia Olsson
Med solcellslampa kan man belysa sin trädgård utan att påverka energikostnaderna

Lampor i trädgården är något som skapar en mysig atmosfär samtidigt som de kan göra att man på ett säkert sätt kan ta sig fram mellan garageuppfart och ytterdörr. Det finns bland annat lampor som kan monteras på fasaden, murar, staket, stolpar eller direkt på marken. Det finns dessutom väldigt många modeller att välja mellan så att man kan hitta belysning som passar stilen som man har i sin trädgård. För även om det funktionella kan kännas som det viktigaste så vill man såklart att trädgården ska se så bra ut som möjligt. 

Fyll trädgården med ljus 

Eftersom belysning i trädgården helst ska lysa när man kommer hem och kanske till och med när man ligger och sover så kan det vara klokt att använda sig av lampor som inte förbrukar en massa energi. Med solcellslampor kan man med gott samvete låta trädgården vara upplyst dygnet runt om man så vill, eftersom de drivs av energi från solen. Det finns dock perioder på året då solen inte visar sig speciellt ofta, då är det viktigt att använda sig av högkvalitativa solcellslampor som inte kräver speciellt många soltimmar för att ändå kunna ge bra belysning.

Smarta funktioner gör att lamporna kan användas året om

Det kan också vara en god idé att använda sig av lampor med rörelsesensorer för att säkerställa att man alltid har belysning när man rör sig ute på tomten. Ett annat alternativ är att använda sig av solcellslampor försedda med energibesparande funktioner. Det innebär att lampan lyser en aning svagare, men därmed också förbrukar endast hälften så mycket energi. 

Funktionella lampor med snygg design

Hos SolarCamp hittar man ett brett sortiment av solcellslampor för utomhusbruk. Deras produkter är av hög kvalitet och flera av lamporna är speciellt framtagna för att även kunna fungera under de mörka svenska vintrarna. Man kan smidigt söka på solcellslampa trädgård och få fram ett brett utbud av användbara och snygga lampor.

Fler nyheter