Några av våra favoriträtter på italienska restauranger

19 november 2022 Helen Johansson

editorial

En titt bland klassiska rätter

Italienare vet vad god mat är. Det är inte konstigt att några av världens mest klassiska och älskade rätter kommer från Italien. Från pizza och pasta till saltimbocca och fyllda zucchini, det finns något för alla att njuta av. Och när det gäller italienska restauranger kan du lita på att rätterna tillagas med tidstypiska recept som gått i arv i generationer. Här är några av våra favoriträtter från italienska restauranger.

image

Maträtter för alla smaklökar

Pizza Margherita
Pizza Margherita är en klassisk italiensk rätt som består av en tomatsås, mozzarellaost och basilikablad ovanpå en plattbrödsskorpa. Rätten sägs ha skapats 1889 av kocken Raffaele Esposito på Pizzeria Brandi i Neapel, Italien. Den fick namnet ”Margherita” efter drottning Margherita av Savoyen som var på besök i Neapel vid den tiden

Spaghetti Bolognese
Denna maträtt har sitt ursprung i Bologna i Italien och består av spaghetti-nudlar som toppas med en köttbaserad sås. Såsen är vanligtvis gjord av malet nötkött, griskött, tomater, morötter, selleri och lök. Spaghetti Bolognese har blivit en populär maträtt över hela världen och det finns många varianter av den

Saltimbocca alla Romana
Saltimbocca alla Romana är en italiensk maträtt som består av tunna skivor av kalvkött som läggs i lager med skinka och salviablad och sedan steks i en stekpanna. Ordet ”saltimbocca” betyder ”hoppa i munnen” på italienska, vilket är passande eftersom den här rätten är så smakrik och läcker. Man tror att den har sitt ursprung i Rom, men den äts nu i hela Italien.

Det här är bara några av våra favoriträtter från italienska restauranger. Naturligtvis finns det många andra läckra alternativ att välja mellan. När du besöker en italiensk restaurang kan du förvänta dig att hitta klassiska rätter som dessa samt moderna varianter på gamla favoriter. Oavsett vad du beställer kommer du garanterat att njuta av en utsökt måltid! Kika gärna in hos https://www.ciaociaoiv.com/ för mer av det italienska köket. Tack för att du läste!

Fler nyheter