Rörinspektion.nu för problem med stammarna
rörinspektion

Rörinspektion.nu för problem med stammarna

“Mamma! Det går inte att spola!” 

Den meningen är inget man önskar höra när man vaknar en lördagsmorgon. Framför sig har man en hel helg där man bara ska vara hemma med hela familjen och mysa. Och har man riktig otur så är det precis den helgen som man har planerat födelsedagskalas också. Tjugofem barn med föräldrar ska leka lekar och äta tårta. Och på söndagen ska hela tjocka släkten dyka upp också.

Förutom bekymret med att få igång en fungerande toalett så kanske avloppssystemet gått all-in. Så att alla avlopp i huset är påverkade. Det går inte ens att spola ner något i köksvasken heller. Man kan till och med få avloppsvatten som börjar komma upp ur avloppen. För en riktigt festlig högvinst i oturs-lotteriet, alltså.

 

Undvik att få problem

Det går förstås aldrig att helt undvika att få ett problem med sina avloppsstammar. Men det går att se till att det är så liten risk som möjligt. Först och främst ska man noggrant tänka efter vad det är som man spolar ner. I toaletten ska det till exempel endast spolas ner toalettpapper. Samt det som man brukar kalla för nummer ett och nummer två förstås. Det som är anledningen till att man besöker toaletten.

Allt annat ska hamna i en soptunna vid sidan om toaletten. Detsamma gäller det som man hanterar i köket. Med en avloppssil kan man lätt fånga upp det som annars hade åkt ner i avloppet. Precis som i duschen. Men man ska också vara försiktig med alla typer av matfetter och oljor. Samla större mängder i flaskor och lämna på retur istället för att spola ner i vasken.

 

 

Kontrollera och åtgärda

Boka gärna en kontroll på rörinspektion.nu. Då ser du ifall det finns ett begynnande problem, och kan åtgärda det innan värre problem uppstår.