Soundtracken formar den nya tidens kund på Danguitar.se

20 oktober 2020 Mikael Barani
Soundtracken formar den nya tidens kund på Danguitar.se

Det har skett en intressant utveckling under 00-talet inom soundtrackens värld. Eller för att vara mer exakt är det tv- och datorspel samt tv-serier som får allt bättre soundtrack. Få brydde sig väl om soundtracken till dessa kulturella uttryck under 90-talet och kanske även början av 00-talet. Kanske var det Netflix och sträckkollandet av serier som på något sätt lyfte fram musikens betydelse i programmen?

Hög kvalitet på produktionen

Att tv- och datorspel har haft bra musik har dock varit känt länge. Det är bara det att låtarna har stannat kvar inom spelen. Men sedan kom vågen med bit- och chipmusik och banden som spelade covers på klassiska tv-spelslåtar. Plötsligt började den industrin också växa.
Lyssna till exempel på det orkestrerade soundtracket till ett spel som ”Hollow Knight” eller låtarna till filmatiseringen av böckerna och senare även datorspelet ”The Witcher”. Detta är extremt bra produktioner som är fulla av liv och känsla.

Kanske kommer framtidens musiker därför allt mer att försöka aktivt spela in låtar som passar bra in i soundtracks. Oavsett om man kör allt i program eller faktiskt använder fysiska instrument, som en saxofon från www.danguitar.se.
För att det finns en marknad för denna sorts musik är helt och hållet klart. Det gäller förstås bara att lyckas nå ut vilket är en helt annan nöt att knäcka än att skriva bra låtar.

Dock brukar drivna personer alltid hitta vägar. Det gäller förstås att arbeta både smart och målmedvetet för att ha en chans. Det finns gott om skapande människor som vill få ut sina verk och alla fördelar man kan tillskansa sig ökar förstås chanserna för en själv. Som tur är finns det en massa resurser på nätet gällande detta, bland annat genom att fråga runt på forum.
För den som är på hugget och är villig att göra det lilla extra kommer framgången till slut att komma.

Fler nyheter