Tid, Taxi Helsingborg och besluten som räddar projektet

31 oktober 2020 Mikael Barani
Tid, Taxi Helsingborg och besluten som räddar projektet

Det tar emot att erkänna när man har tagit sig vatten över huvudet. Helst av allt vill man ju klara av saker själv, speciellt om man har lovat andra att man ska greja det hela. Med tiden så lär man sig dock känna in sitt eget potential och sina egna gränser. Genom att misslyckas så blir vi också varse om vår egen förmåga och med den utvecklar vi också den fingertoppskänsla som avgör huruvida vi klarar av en uppgift eller inte.

Lång planering och snabba beslut

För ofta vill vi ju bevisa att vi är duktiga och kan göra saker och ting. Det gäller som sagt dock att inte lägga ribban för högt, för då kan man falla pladask. Istället ska man steg för steg bli lite bättre. Ligger utmaningen just utanför vår förmåga finns möjligheten till att man blir bättre, visare och effektivare. Speciellt om man har en sorts mentor i sitt liv som kan komma med praktiska tips på hur vi ska nå våra mål.

En nyckel till framgång är att lägga ett gediget fundament. Efterforska, planera och strukturera är tre saker som gör varje projekt lite enklare. Framför allt så skapar du en buffert som gör att du kan hinna med att parera och reparera saker och ting som går snett – för det blir aldrig som man har tänkt sig.

Ibland kan det vara så enkelt som att du behöver fixa något och snabbt hoppa in i en Taxi Helsingborg för att rodda med vad det än är som behöver ses över. Hade du inte haft den där extra lilla snutten av tid hade utgången av ditt arbete kunnat ha blivit en helt annan.
Värna alltså om din tid. Du kan aldrig få mer av den och har du lite svängrum så går det mesta att lösa. Speciellt om du är beredd att säga att du behöver hjälp från dem som du har kring dig.

Fler nyheter