Välj homestyling i Stockholm som ökar chanserna att göra en riktigt god affär

04 januari 2021
Cecilia Olsson
Välj homestyling i Stockholm som ökar chanserna att göra en riktigt god affär

Homestyling är något som både mäklare och säljare kan intyga är en bra investering inför ett köp. Genom att anlita ett homestyling-företag så framhävs bostadens fördelar och potential vilket leder till fler intresserade köpare och i slutändan oftast ett högre pris än utgångspriset. Trots att det kan kosta en del med homestyling så är det i regel en obetydlig summa jämfört med vinsten som kan göras på försäljningen. 

Hallen är ett av de viktigaste rummen

För att ta ett exempel så är ett av de rum som är absolut viktigast att styla inför en visning hallen. Det är det första de potentiella köparna möts av då de stiger in genom dörren och kan verkligen sätta prägel på helhetsintrycket. Stiger man in i en hall som känns trång, mörk och inte alls välkomnande så krävs det otroligt mycket av resten av bostaden för att väga upp den första känslan som då med all sannolikhet är negativ. Med rätt styling blir det dock inte ett problem.

Behöver du lite eller mycket styling?

Det går ofta att välja olika grader av styling inför en fotografering och visning. Det går till exempel att anlita en stylist som genomför en mindre styling där inga stora möbler ingår. Stylisten tar med sig kuddar, filtar, gardiner med mera och blandar de med den befintliga inredningen. För en lite mer effektfull styling kan stylisten även ta med sig vissa möbler för att byta ut några av de befintliga som stylisten inte anser passar in. Det går även att göra en full styling i en helt tom bostad, då fylls alla rum med utvalda möbler och allt stylas ordentligt.

Välj rätt homestylist

Hitta en duktig stylist som kan uträtta underverk oberoende av förutsättningarna. Titta på stylistens hemsida och Instagram samt kolla upp referenser. Den som till exempel är i behov av homestyling i Stockholm kan vända sig till Loft Stockholm. De anpassar stylingen efter varje unik bostad och framhäver dess bästa sida för att attrahera potentiella köpare.

Fler nyheter