Virussanering för en säker arbetsplats

30 maj 2020
Cecilia Olsson
Virussanering för en säker arbetsplats

Nu om någonsin är det otroligt viktigt att hålla god handhygien och man vill absolut inte att eventuell smitta ska kunna sprida sig vidare. Varje dag tar man i tusentals saker både hemma, på arbetsplatsen och i butiker.

När det kommer till virus kan man aldrig veta om man själv lämnar efter sig något eller om någon annan precis gjort det på saker man just tagit i.

På en arbetsplats är det ofta väldigt många som tar i samma saker, det kan till exempel vara strömbrytare, handtag, kaffemaskiner samt produkter som tillverkas eller används frekvent på arbetsplatsen. Därför är det jätte viktigt att det finns möjlighet till att hålla god handhygien på arbetet samt att sanera vid behov. 

Om det brutit ut till exempel kräksjuka på kontoret så kan Virkon (Virus kontroll) vara effektiv vid sanering. Virkon är nämligen en produkt som har dokumenterad effekt mot alla virusfamiljer.

Vid aktivering med vatten bildar Virkon flera desinfekterande ämnen som tar död på bakterier, svamp och virus. Virkon kan användas på många olika material utan att de blir skadade, som till exempel gummi, metall, textilier, trä och plast. Produkten innehåller dessutom en fettlösande tensid, vilket gör att det normalt inte behövs rengöring innan desinfektionen.

Det tar cirka 10 minuter för en behandlad yta att torka, när den har gjort det så kan det bildas ett tunt, vitaktigt skikt som enkelt kan torkas av med en fuktig trasa. Virkon är inte skadlig för miljön utan överbliven eller använd produkt kan hällas ut i avloppet utan problem.

Den är heller inte hälsofarlig men bör användas med respekt precis som andra kemikalier.

Svensk skadedjurssanering är ett företag som använder sig av ovannämnda medel samt andra desinfektionsmedel vid behov. De kan hjälpa till med virussanering hos företag och inom offentlig miljö, såväl som hos privata kunder som bostadsrättsföreningar, villor och i hyreshus.

Fler nyheter