Ett vilsamt hem

30 juni 2020 Lily Hansen
Ett vilsamt hem

Hemmet är vår borg och det är där man ska vila upp sig för att orka med skola, arbete och allt som sker utanför bostaden. Idag har tekniken skapat en vardag som innebär att man alltid ska vara nåbar och ofta blir man bombarderad med intryck för alla sinnen. Eftersom inte bara benen behöver vila efter en lång dag utan även hjärnan så finns det ett enkelt men mycket effektivt medel att få den vilan som är så viktig för både kropp och själ. En hängmatta, som man exempelvis kan hitta på https://hängmatta.se/, erbjuder inte enbart en stunds vila utan är med sitt stilla gungande och känsla av tyngdlöshet exakt vad dagens människa behöver.

 

För hela familjen

Det är inte bara de vuxna som kan känna sig stressade i vardagen utan även barnen och djuren. Provar man att lägga sig i hängmattan med ett gnälligt barn, så kommer även barnet efter en stund att bli lugnt och kanske till och med falla i sömn. Så lär gärna barnen att hängmattan är för vila och inte en leksak eller gunga. Det finns ett flertal bra modeller här https://xn--hngmatta-0za.se/shop/frontpage.html om man vill ha en hängmatta för flera personer.

 

 

Ute och inne

Plötsligt ringer någon vän eller släkting och vill komma på besök och med en snabb huvudräkning så kan man konstatera att det finns inte tillräckligt med sovplatser till alla. Även där är hängmattan ett perfekt komplement till extrasängen eller madrassen. Det är inte bara skönt att ta en eftermiddagslur i hängmattan utan även att sova där en hel natt. Kanske har man någonstans inomhus där man kan hänga upp den som i uterummet eller källaren. Eller så är det en varm natt och man väljer att sova svalt och skönt under stjärnorna. Det kanske till och med blir en fin vana. 

Fler nyheter