Foscarini och ljusets filosofi

29 juni 2020 william eriksson
Foscarini och ljusets filosofi

Lampan ska ge bra ljus, men den är också en inredningsdetalj och ett inslag i det moderna livet. Foscarini startade sin ljusfilosofi i Venedig 1981 och man förenar funktionalitet med konst. En Foscarini lampa är en symbol för nytänkande, både vad gäller stilar och struktur.

Eftersom man inte har låst sig vid en enda stil, utan utmanar med ett varierat sortiment, finns det något som passar alla. De har både etablerade, välkända designers och nya talangfulla förmågor bland dem som utformar lamporna, så det är stor variation, men med mycket hög kvalitet.

 

Olika spännande material

Nytänkandet när det gäller struktur kan till exempel innebära att lampan är gjord av trä, eller texturerad glasväv, eller glas med satin-finish. Men den kan lika gärna vara i aluminium. Låt dig fångas av nya stilar och material, som passar i det moderna hemmet. Du hittar lätt din favorit på nätet, där du kan välja något snyggt till ditt hem. En lampa ska man trivas med, och den ska passa ens egen smak, och med ett varierat men stilfullt sortiment är valet så mycket lättare. Vill du unna dig något nytt och vackert, är Foscarini ett bra val när det gäller ljuskällor.

 

 

Samarbete när det gäller livsstil

Foscarini älskar att laborera med ljusets möjligheter och hur olika material fungerar. Man vill kombinera en bra funktion med en modern livsstil, och därför har man inlett ett samarbete med Diesel, som är ett känt designmärke just inom livsstil. Den nya estetiken är det man fokuserar på, och att funktionen ska kombineras med känslan av konstverk. Samtidigt är man mycket intresserade av att bibehålla en hög kvalitet, både konstnärligt och när det gäller utförande och material. Du kan rentav känna att du köper en exklusiv lampa till ditt hem om du väljer Foscarini. Den pryder sin plats och designen är ny och fräsch.

Fler nyheter