Minimalismen ger oss tid att tänka

25 juni 2020 Mikael Barani
Minimalismen ger oss tid att tänka

Ibland är det skönt att bara ha ett krypin där man inte har särskilt mycket att hålla reda på. Minimalism gör faktiskt under för både tankar och själ.
Alla som någon gång bodde i en studentkorridor kan säkert intyga detta. När man inte hade så mycket att se efter så var det som om att själen var lite lättare. Man behövde liksom inte fokusera sig på att hålla reda på så många saker, vilket liksom frigjorde tankarna på något sätt.

Detta kan vara extra angeläget i år med tanke på den rådande pandemin. Eftersom många av oss också kommer att spendera våra semestrar på hemmaplan så har vi tid att se över hemmen lite extra i år. Passa på att göra dig av med saker som bara tynger ned tillvaron. Det gör att livet kommer att kännas lite lättare i slutet av sommaren – oavsett vad som händer med pandemin.

Kanske är det också i år som du bygger det där attefallshuset? Dels kan du ha det som det där krypinet som du håller spartanskt möblerat. Dels kan du också ha det som gäststuga och dels kan du hyra ut det i framtiden: hus-bloggaren.se/dessa-regler-galler-om-man-vill-bygga-ett-attefallshus/.

Eftersom vi nu lever i pandemins tider så kan man ju faktiskt också tänka sig att man har attefallshuset som en sjukstuga. På så sätt kan man isolera en sjuk familjemedlem och förhoppningsvis minska risken för smittspridning. Detta går ju såklart även att applicera på till exempel magsjukor och annat.

Naturligtvis finns också det klassiska användandet av huset som poolhus. Kanske kan också det äldsta barnet bo där som ett första steg till att klara sig på egen hand?

Som du märker finns det inte någon ände till hur man kan tänka sig att använda en till byggnad på tomten. Det är endast din fantasi som sätter gränserna för vad som går att göra. 

 

Fler nyheter