Vikten av en tålig bänkskiva vid inflyttningsfest i Malmö

16 maj 2022 jonas olsson
Bänkskiva malmö

editorial

Lisa vaknar sent dagen efter inflyttningsfesten i det nya huset i Malmö. Det var minst sagt en vild fest och Lisas huvud spränger. Hon masar sig ut i allrummet som har öppen planlösning och även inrymmer köket. I centrum står en köksö med en bänkskiva av glas. 

Hon blev ganska förvånad första gången hon såg den. Aldrig hade hon väl tänkt att glas kunde användas för en Bänkskiva i Malmö, eller någon annanstans för den delen. Men den är onekligen väldigt snygg. Den har en satinmatt yta som känns len för handen.

Hållbart material som är lätt att rengöra

Köksinredning har verkligen utvecklats mycket sedan perstorpsskivan lanserades. Förutom glas finns det bänkskivor i natursten eller keramik som är riktigt snygga och tåliga. Men Lisa är nöjd med valet av sin bänkskiva i härdat glas. 

Hon börjar städa undan tomma chipsskålar och halvfulla glas från köksön. Hon torkar av bänkskivan med ett milt rengöringsmedel för glas och en mjuk trasa. Det finns några kalkfläckar som hon enkelt blir av med med hjälp av lite citronsyra. Efterhand som hon röjer syns bänkskivan tydligt igen. Den har en färg som matchar köksluckorna.

 

Bänkskiva malmö

 

Även en bänkskiva i glas tål det mesta

Lisa blev riktigt orolig igår för hur bänkskivan skulle klara sig för påfrestningarna. Först var det någon som satte en het kastrull på den, och sedan tappade någon annan en vinflaska rakt ner på bänkskivan. Lisa granskar bänkskivan ordentligt nu. Inte det minsta märke syns. Inga fettfläckar och inga spår efter Jennys högklackade skor. 

Ja, Jenny var faktiskt uppe på köksön och dansade i går. Det var som sagt en väldigt vild fest och det nya huset fick minsann visa vad det tålde. När Lisa fortsätter att städa kan hon bara hoppas att resten av huset ska visa sig vara lika tåligt som bänkskivan.

Fler nyheter